20 February 2009

2 feluri de fericire...



"Intr-un fel,viata ta a avut sens daca,in sirul nesfarsit de momente banale,triste, rusinoase,ticaloase,mizerabile,plicticoase din care orice viata este compusa,s-a aprins,totusi,de cateva ori sau doar o singura data,scanteia cutremuratoare a fericirii..."
Fericirea este,prin definitie,un sentiment.Omul o intelege doar prin a avea tot ce-si doreste:un loc de munca linistit,o casa intr-un loc deosebit de placut, familie, copii, alte mici placeri ale vietii...
Fericirea consta in a-ti deschide larg ochii,in a privi spre orizont,a intelege,a sti,a descoperi...Ea se regaseste in surasul diminetilor de vara,intr-o galeata ce cer albastru senin,intr-un zambet,intr-o privire ce cutreiera in graba sirul nesfarsit al vietii...
Gasim in vise fericirea dar de cele mai multe ori doar ni se pare ca o gasim.Dar ea nu e cea pe care o stim,nu sta doar in a capata dorinte fara sens.
Asta e fricirea.Aceeasi.Intr-un fel,daca esti fericit sau nu,e tot una.Dar totusi,se mai gaseste cateodata,in cate-o viata,o fericire cutremuratoare,care sa invaluie in mister viata,ca nu se ste ce s-a intamplat.Cine a simtit aceasta fericire?

4 comments:

Idei Simple said...

progresam si uitam sa fim fericiti..
ingropam bucurii intr-o mare de biti
nu te mai poti ascunde..esti mult prea conectat
nu mai poti sa fii singur...esti identificat
nu mai poti sa refuzi..nu te lasa sa crezi...
te invata sa-ti cauti iubirea pe net
viata este viteza..
nu mai poti sa te-opresti!
te strivesc cei din urma daca incetinesti!
cineva sa opreaca invazia de biti!
cineva sa ne faca din nou fericiti.

Tess said...

Nu pot sa citesc mai departe de randurile astea...deci nu pot citi nici in sufletul tau... Dar sunt sigura ca printte randurile astea se ascund toate sentimentele din adancul sufletului tau!!!

Adela said...

Asa este.Putem vedea fericirea oriunde..trebuie doar sa privim in jur.Fiecare lucru ne poate aduce un zambet pe fata si bucurie in inima.

Lola. said...

fericirea se afla in...sau in...sau in...
sau poate nu exista...