23 December 2011

ninsorile știu


ninsorile știu.
sunt ca un copil fugit de acasă.
alerg în nopțile de nesomn
goală, ducând pe umeri
o libertate imensă
și sar în afara luminii ca-ntrun ocean

mă opresc la marginea lumii
și încep să plâng în hohote nimicuri,
să urlu, să sfâșii liniștea ca o cobră regală

mă aud stelele, mă pâră singurătăților,
și ele mă cheamă înapoi
le privesc pieziș,

dar apoi totul devine firesc,
îmi îngop la infinit secundele
în uitare, mă cuibăresc în mine
și-aștept noaptea, să fug

mă descompun rătăcirile,
sângerez litere
mă salvează totdeauna ninsorile de la
răpirea aceasta și mă ceartă
și lasă gheața lor să mă biciuie

mă întorc acasă
cu vânătăile cuvântului pe trupul gol

plec și revin mereu,
până vântul
o să-mi sufle curajul de-a fugi în lume,
și-atunci...

Lorelei.

3 comments:

Carmen Pricop said...

=====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012======== Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi! -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi! Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari! *Gandurile lor merg catre tine! -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. - balantza.com - Dorintele sa prinda aripi, visele sa devina realitate, intamplarile sa va fie frumoase, gandurile limpezi si sa fiti inconjurati de oameni buni si dragi tot anul! Carmen Pricop- poezele.com- ---adauga urarea ta aici---

Anonymous said...

Hey, voiam sa iti spun ca pe blogul meu a aparut un com de la un "Anonim" care spune ca te plagiez. Vreau sa iti spun ca mi-am denumit si eu 2 texte Desen 1 si Desen2 deoarece pictura a fost una din pasiunile mele de cand eram foate mica si mi-a adus multe bucurii. E drept, am folosit o expresie "ploua cu poem.", dar iti garantez ca nu am avut nicio intentie sa te copiez, e a doua oara cand intru pe blogul tau, pur si simplu asa mi-a venit si am sa o schimb. Imi pare rau daca te superi ca am folosit-o, dar iti jur ca NU as plagia niciodata, am si eu ideile mele. Sper ca nu te-ai suparat pe mine si a vede si "Anonimul" meu ca as vrea sa stiu si eu daca are vre-un blog, imi plac oamneii care ua curaj si nu se ascund dupa vorbe;)
La multi ani si mult spor la scris!

Anonymous said...

Cu toti anonimii am uitat sa iti spun cat de frumos scrii, citindu-te ajungi la impresia ca iti definesti un stil aparte ce cuprinde o gama larga de teme. Esti sensibila, ai un dar minunat, multumim ca ni-l impartasesti si noua:*!